ebola
Nema zapisa.
Blog
utorak, rujan 11, 2012


Dok su prethodna istraživanja pokazala kako konzumacija zelenog čaja može pomoći mršavljenju, sniziti raznu kolesterola i opskrbiti nas antioksidansima, najnovijastudijaje dodala još jednu zdravstvenu dobrobit ovom popisu: poboljšanje pamćenja.

Zeleni čaj omiljeni je napitak diljem svijeta i predmet je nebrojeno mnogo znanstvenih istraživanja. Ona su se uglavnom koncentrirala na njegovu pomoć u sprječavanju krvožilnih bolesti, a sad stručnjaci sugeriraju kako bi zeleni čaj mogao imati kemijska svojstva na staničnoj razini.-

Istraživači Trećeg medicinskog fakulteta Sveučilišta Chongqing su se koncentrirali na epigalokatehin-3 galat (EGCG), antioksidans i glavni sastojak zelenog čaja.Laboratorijske miševe su podijelili u dvije skupine: jedni su pili ECGC, dok su drugi bili u kontrolnoj skupini. Prvo su miševe tri dana trenirali kako bi pronašli vidljivu platformu u labirintu, a zatim su ih trenirali sedam dana da pronađu skrivenu platformu.

Miševi koji su uzimali ECGC brže su pronašli skrivenu platformu u odnosu na drugu skupinu miševa, što znači da je ovaj antioksidans poboljšao njihovo pamćenje i olakšao proces učenja tako što je pomogao prepoznati traženi predmet i poboljšao njihovo snalaženje u prostoru.

Ako ste počeli primjećivati kako stalno gubite ključeve ili ostavljate stvari, probajte u svoju rutinu ubaciti zeleni čaj.

Studija je objavljenau časopisu Molecular Nutrition & Food Research.

Izvor: ordinacija.hr

raffaello007 @ 17:57 |Komentiraj | Komentari: 0
gooogle 1254
ludilo blog
Nema zapisa.
prer
Ako vas skripta automatski ne preusmjeri na novu adresu, kliknite ovdje.
Ako vas skripta automatski ne preusmjeri na novu adresu, kliknite ovdje.
pre
Nema zapisa.
ččč
Nema zapisa.
centar
adsenseuheaderu
Google Adsense1111
Anketa
Ocijenite kvalitetu mog bloga?

Linkovi
www.zdravlje-prehrana.com 
Anketa
Koju vrstu kruha najčešće konzumirate?

Index.hr
Nema zapisa.