ebola
Nema zapisa.
Blog
nedjelja, rujan 23, 2012
Znanstvena analiza nutrijenata mladog povrća pokazala je kako ono sadrži više vitamina i fitokemikalija u usporedbi s „odraslim“ povrćem.

Mikro povrće odnosno klice su zadnjih nekoliko godina postale kulinarski trend u svijetu, a radi se o povrću poput špinata, salate i crvenog kupusa koje naraste između 2 i 7 cm, a ubrano je unutar 14 dana od trenutka klijanja. -

Prva studija o mikro povrću otkrila je viši sadržaj blagotvornih tvari u klicama u usporedbi sa zrelim povrćem. Klice crvenog kupusa imale su najviši sadržaj vitamina C dok su klice zelenog daikona imale najviši sadržaj vitamina E. Zanimljivo je i da je ispitan i nutritivni sastav klica kukuruza kokičara za koje se pokazalo da iako imaju niži sadržaj karotenoida i vitamina, od klica ostalih vrsta povrća, i dalje je taj sadržaj visok kada se uspoređuje sa zrelim biljkama.

Izvor: Journal of Agricultural and Food Chemistry

raffaello007 @ 11:46 |Komentiraj | Komentari: 0
gooogle 1254
ludilo blog
Nema zapisa.
prer
Ako vas skripta automatski ne preusmjeri na novu adresu, kliknite ovdje.
Ako vas skripta automatski ne preusmjeri na novu adresu, kliknite ovdje.
pre
Nema zapisa.
ččč
Nema zapisa.
centar
adsenseuheaderu
Google Adsense1111
Anketa
Ocijenite kvalitetu mog bloga?





Linkovi
www.zdravlje-prehrana.com 
Anketa
Koju vrstu kruha najčešće konzumirate?





Index.hr
Nema zapisa.