ebola
Nema zapisa.
Blog
četvrtak, lipanj 9, 2011


 

Prema studiji obajvljenoj u časopisu Indian Journal of Medical Research, konzumacija sojinog ulja u usporedbi sa konzumacijom maslaca od bivoljeg mlijeka, povećava rizik za razvoj karcinoma.

Istraživači iz Indije testirali su utjecaj unosa sojina ulja i maslaca od bivoljeg mlijeka na rizik od razvoja karcinoma kod laboratorijskih miševa sa visokim rizikom za razvoj karcinoma.

Dvije grupe miševa 44 tjedna su dobivale ili prehranu koja je uključivala 10% sojina ulja ili istu količinu maslaca od bivoljeg mlijeka. Pet tjedana nakon početka studije miševi su izloženi supstanci koja ima svojstvo induciranja karcinoma.

Nakon završetka studije utvrđeno je da je 65,4% miševa koji su primali sojino ulje razvili karcinom, u usporedbi sa 26,6% miševa kojima je davan maslac od bivoljeg mlijeka. Tumori kod miševa koji su dobivali sojino ulje bili su veći (6,18 g) u odnosu na tumore miševa koji su dobivali maslac (1,67 g). Također, uočeno je da se tumori kod miševa koji su dobivali sojino ulje razvijaju brže od tumora miševa koji su dobivali maslac od bivoljeg mlijeka.

Izvor: vitamini.hr

raffaello007 @ 14:19 |Komentiraj | Komentari: 6 | Prikaži komentare
gooogle 1254
ludilo blog
Nema zapisa.
prer
Ako vas skripta automatski ne preusmjeri na novu adresu, kliknite ovdje.
Ako vas skripta automatski ne preusmjeri na novu adresu, kliknite ovdje.
pre
Nema zapisa.
ččč
Nema zapisa.
centar
adsenseuheaderu
Google Adsense1111
Anketa
Ocijenite kvalitetu mog bloga?

Linkovi
www.zdravlje-prehrana.com 
Anketa
Koju vrstu kruha najčešće konzumirate?

Index.hr
Nema zapisa.