ebola
Nema zapisa.
Blog
utorak, rujan 11, 2012


Redovito jedenje hrane bogate omega-3 masnim kiselinama poput sardina i skuša, usporava propadanje mišića koje se događa zbog starenje, potvrdila je studija

Žene starije od 65 godina koje su svaki dan uzimale omega-3 masne kiseline imale su dva puta jače mišiće nego one koje su jele maslinovo ulje, utvrdila je studija škotskog Sveučilišta Aberdeen.-

Znanstvenici su podijelili žene u dvije grupe. Prva je grupa dobivala omega-3 masne kiseline, a druga maslinovo ulje. Kod prve grupe žena mišićna se masa povećala za 20 posto, a kod druge za 11 posto, piše BBC.

Umjerena vježba i redovito jedenje hrane bogate omega-3 masnih kiselinama kao što su sardine i skuše, usporavaju propadanje mišića i nepokretnost. Inače tijekom starenja veličina mišića se svake godine smanji od 0,5 do dva posto, a dodatno propadanje mišićne mase izaziva i sjedilački način života te nedostatak proteina u prehrani, potvrdilo je istraživanje.

- Omega-3 masne kiseline dijele se na dva derivata, eikosapentaenoičnu kiselinu (EPA) i dokosaheksaenoičnu kiselina (DHA), a problem s dodacima prehrani jest taj što sadrže različite količine EPA. Da bi dodaci povoljno djelovali na vaše zdravlje koristite dodatke s najvišim razinama EPA i DHA – objasnio je voditelj studije dr. Stuart Gray koji namjerava provesti isto istraživanje i na muškarcima.

Prijašnja istraživanja potvrdila su da omega-3 masne kiseline štite srce.

Prenosi: zdravlje-prehrana.com

Izvor: 24sata.hr 

 

raffaello007 @ 17:53 |Komentiraj | Komentari: 0
gooogle 1254
ludilo blog
Nema zapisa.
prer
Ako vas skripta automatski ne preusmjeri na novu adresu, kliknite ovdje.
Ako vas skripta automatski ne preusmjeri na novu adresu, kliknite ovdje.
pre
Nema zapisa.
ččč
Nema zapisa.
centar
adsenseuheaderu
Google Adsense1111
Anketa
Ocijenite kvalitetu mog bloga?

Linkovi
www.zdravlje-prehrana.com 
Anketa
Koju vrstu kruha najčešće konzumirate?

Index.hr
Nema zapisa.