ebola
Nema zapisa.
Blog
četvrtak, veljača 23, 2012


Marmelada je želirani proizvod dobiven ukuhavanjem svježih ili poluprerađenih procijeđenih plodova voća s dodatkom šećera ili sirupa. U proizvodnji marmelade mogu se upotrebljavati: odgovarajući pektinski preparati, glukozni ili šećerni sirupi umjesto šećera; do 5% voćnih sokova ili drugih vrsta voća radi popravljanja boje; limunska, vinska i jabučna kiselina, C-vitamin i prirodne boje.-

Marmelada se može proizvoditi od više vrsta voća kao miješana marmelada, uz naznaku vrsta voća prema slijedu upotrijebljenih količina, te podatak da je marmelada (ili miješana marmelada) površinski zaštićena mravljom kiselinom ili K-sorbatom.

Najčešća mana marmelade u prometu je nehomogena i neželirana struktura, iskristalizirani šećer i pojava sinereze (izdvajanje tekućine), pregorenost ili početak vrenja.

Marmelada se koristi  za mazanje na kruh i kolače, a daje dodatni okus tortama, roladama i čajnom pecivu.

Najčešći voćni okusi  marmelade koje možemo pronaći u trgovinama su:



  • Marmelada   šipak
  • Marmelada   šljiva
  • Marmelada   jagoda
  • Marmelada   marelica
  • Marmelada   višnja
  • Marmelada smokva
  • Marmelada   aronija
  • Marmelada naranča
  • Marmelada  brusnica
  • Marmelada malina
  • Marmelada borovnica
  • Marmelada kupina
Izvor: zdravlje-prehrana.com,

raffaello007 @ 15:45 |Komentiraj | Komentari: 0
gooogle 1254
ludilo blog
Nema zapisa.
prer
Ako vas skripta automatski ne preusmjeri na novu adresu, kliknite ovdje.
Ako vas skripta automatski ne preusmjeri na novu adresu, kliknite ovdje.
pre
Nema zapisa.
ččč
Nema zapisa.
centar
adsenseuheaderu
Google Adsense1111
Anketa
Ocijenite kvalitetu mog bloga?





Linkovi
www.zdravlje-prehrana.com 
Anketa
Koju vrstu kruha najčešće konzumirate?





Index.hr
Nema zapisa.