ebola
Nema zapisa.
Blog
srijeda, veljača 23, 2011
Najnovija istraživanja su potvrdila da kofein učvršćuje i štiti kožu od pretjeranog isušivanja i starenja. Šoljica kave ispijene na „eks“ popravlja ten. Kofein potiče enzime na djelovanje usljed čega nastaju masnoće koje popravljaju uništeni zaštitni sloj kože tako da se dehidracija kože smanjuje. Suha koža je osjetljivija i podložna je starenju.

Kozmetička industrija je primjenila kofein u hidratantnim kremama za suhu kožu, koje pomažu epidermi da se sama zaštiti stimuliranjem unutrašnje proizvdnje lipida. Kofein se koristi u preparatima za područje oko očiju, jer stimulira mikrocirkulaciju u slojevima kože, eliminira višak tekućine i čini kožu čvršćom.

Kofein je jedan od glavnih sastojaka krema protiv celulita i krema za mršavljenje. Svojim lipolitičkim svojstvima kofein pokreće raščlanjivanje masti u nadebljanim stanicama zbog čega se one smanjuju.

Bogatstvo aroma sadržanih u zrnu kave potaklo je i kreatore parfema da ih ugrade u ženske i muške mirise. Kod ženskih parfema preovladava topla i nježna aroma kave, dok kod muških dolazi do izražaja gorkasta aroma kave.

raffaello007 @ 13:27 |Komentiraj | Komentari: 2 | Prikaži komentare
gooogle 1254
ludilo blog
Nema zapisa.
prer
Ako vas skripta automatski ne preusmjeri na novu adresu, kliknite ovdje.
Ako vas skripta automatski ne preusmjeri na novu adresu, kliknite ovdje.
pre
Nema zapisa.
ččč
Nema zapisa.
centar
adsenseuheaderu
Google Adsense1111
Anketa
Ocijenite kvalitetu mog bloga?

Linkovi
www.zdravlje-prehrana.com 
Anketa
Koju vrstu kruha najčešće konzumirate?

Index.hr
Nema zapisa.