ebola
Nema zapisa.
Blog
srijeda, veljača 9, 2011
Hodanje je lako, pogodno i nije skupo, a sve što vam je potrebno je kvalitetna, sportska obuća, piše trigon.hr. Gotovo svatko se može rekreirati na ovaj način, možete hodati u bilo koje vrijeme i gdje god se zateknete. Također, od svih fizičkih aktivnosti, u rekreativnom hodanju je najmanja mogućnost ozljeda. 
Dovoljno je da šetate trideset minuta dnevno, pa ćete već smanjiti svoj rizik od problema sa srcem i krvožilnim sustavom, kao i od nekih drugih kroničnih bolesti. Osim toga, steći ćete bolju kontrolu svoje tjelesne težine, ojačati kosti i muskulaturu i – što nije najmanje važno – popraviti raspoloženje.
Većina ciljeva u životu se lakše i brže postigne ako imate dobar plan. Zašto ne biste napravili plan rekreativnog hodanja za 30 dana? 

Neka hodanje postane vaša obaveza. Odlučite se ozbiljno baviti rekreativnim hodanjem i držite se svoje odluke. Kupite udobne tenisice. Bolje je da ne budu preuske i da ima malo prostora od vrha najdužeg nožnog prsta do završetka tenisice. Smislite rečenicu koja će vas svakodnevno poticati na hodanje, na primjer: "Zbog hodanja izgledam dobro i osjećam se dobro" ili nešto tome slično.
Usvojite "hodački" mentalitet: uvek se trudite dodati još koraka u svoju svakodnevnu rutu. Gdje god možete ići stepenicama, izbjegavajte lift. Za vrijeme pauze na poslu, lagano prošetajte. Uvedite dodatne kilometre: Ako idete autom na posao, parkirajte se malo dalje i propješačite dio puta. Ako putujete gradskim prijevozom, izađite stanicu ili dvije prije od svog odredišta.
 

Nađite društvo. Razmislite koji bi prijatelj ili član obitelji bio pogodan da vam pravi društvo u rekreaciji. Počnite lagano. Prvog tjedna hodajte svakodnevno samo deset minuta. Svakog sljedećeg tjedna povećavajte svoju vrijeme pješačenja za pet minuta. Nagradite sebe: posle tjedna hodanja, priuštite sebi neki mali užitak.
Uvedite promjenu: preokrenite svoju svakodnevnu pješačku rutu, počevši šetnju tamo gde je obično završavate.Idite u "rekreativni" šoping, piše trigon.hr. Kada kupujete, primjerice, neki odjevni predmet, prvo nekoliko puta obiđite trgovački centar prije nego što kupite ono što ste željeli. Na taj način ćete se nahodati, a smanjit ćete i mogućnost da napravite pogrešku u izboru.
sheportal.net
raffaello007 @ 20:59 |Komentiraj | Komentari: 1 | Prikaži komentare
gooogle 1254
ludilo blog
Nema zapisa.
prer
Ako vas skripta automatski ne preusmjeri na novu adresu, kliknite ovdje.
Ako vas skripta automatski ne preusmjeri na novu adresu, kliknite ovdje.
pre
Nema zapisa.
ččč
Nema zapisa.
centar
adsenseuheaderu
Google Adsense1111
Anketa
Ocijenite kvalitetu mog bloga?

Linkovi
www.zdravlje-prehrana.com 
Anketa
Koju vrstu kruha najčešće konzumirate?

Index.hr
Nema zapisa.