ebola
Nema zapisa.
Blog
četvrtak, ožujak 3, 2011

Taman kad ste pomislili da ste se preživjeli sve ludosti mladosti, pojave se prištići i ostave vas bez riječi. Zašto ih se ne možemo riješiti ni u 30-ima?!

Jedna od studija koja se ozbiljno pozabavila problematičnim tenom i razlogom pojavljivanja akni i prištića među ljudima koji su odavno postali punoljetni objavljena je u Americi prije jedanaest godina. Dokazano je da je 26 godina prosječna dob u kojoj se akne i dalje nastavljaju pojavljivati kao da nije bilo dovoljno što su nam upropastile tinejdžerske godine. Štoviše, zamijećeno je da se očekivana dob njihova pojavljivanja svake godine povećava, s tim da je više odraslih žena nego muškaraca koji imaju problema s tom kožnom napasti.

Da bi stvar bila bolja, dermatolozi još uvijek nisu našli jednoznačan odgovor na pitanje što je izazvalo takvu 'epidemiju' akni među 20 i 30-godišnjacima. Pretpostavlja se da je njihova pojava povezana sa sve učestalijim fluktuacijama u hormonalnoj ravnoteži.

Kako starimo, kod žena se smanjuje razina estrogena, što je razlog pojačanog lučenja sebuma i nastanka akni. S druge strane, pijete li kontracepcijske tablete, koje podižu razinu estrogena, trebali biste imati besprijekoran ten. Osim kontracepcijskih, postoje i druge vrste tableta za uspostavljanje hormonalne ravnoteže, o čemu je nabolje konzultirati liječnika.

Za razliku od crvenih i upaljenih prištića, koji su zapravo način na koji imunološki sustav pokušava svladati 'zarobljenu' bakteriju, sitni bijeli i crni prištići, poznatiji kao miteseri, nisu ništa drugo nego rezultat začepljenih pora. Ne bi ih trebalo pokušavati istisnuti 'u kućnoj radinosti' jer time riskiramo dodatna oštećenje površinskog sloja kože, a bez jamstva da ćemo ih se zaista riješiti. U tom slučaju, nema boljeg lijeka od tretmana čišćenja lica u kozmetičkom salonu

raffaello007 @ 14:55 |Komentiraj | Komentari: 4 | Prikaži komentare
gooogle 1254
ludilo blog
Nema zapisa.
prer
Ako vas skripta automatski ne preusmjeri na novu adresu, kliknite ovdje.
Ako vas skripta automatski ne preusmjeri na novu adresu, kliknite ovdje.
pre
Nema zapisa.
ččč
Nema zapisa.
centar
adsenseuheaderu
Google Adsense1111
Anketa
Ocijenite kvalitetu mog bloga?

Linkovi
www.zdravlje-prehrana.com 
Anketa
Koju vrstu kruha najčešće konzumirate?

Index.hr
Nema zapisa.