ebola
Nema zapisa.
Blog
utorak, srpanj 5, 2011

Dobro je poznata činjenica da su većini žena "kritične" tjelesne zone – stražnjica, trbuh, nadlaktice i bedra.

Zato se u pravilu kada vježbaju i većinom koncentriraju na ta područja, međutim fokusiranje samo na određena mjesta može dovesti do mišićne neravnoteže, što uzrokuje bol i povećava rizik od ozljede, kaže Tracey Mallett, jedna od najpoznatijih američkih trenerica. Uz to propuštate iskorištavanje punog potencijala svog tijela. Rješenje? Pozabavite se zanemarenim područjima - listovima, leđnim mišićima, stražnjim dijelom natkoljenica i mišićima ramena – dok istovremeno vježbate cijelo tijelo čime "pržite" masnoće i ubrzavate metabolizam.

Vježbe radite tri puta tjedno. Ponavljanja svake vježbe napravite bez pauzi, a odmaranje između svake vježbe neka bude maksimalno 30 sekundi. S vremenom povećajte cikluse vježbi (napravite po dva ili tri puta ciklus ponavljanja svake vježbe).

kBaletno podizanje

Stanite uz stolac s petama skupljenima i prstima ispruženima prema van u obliku slova V. Desnu ruku stavite na stolicu, a lijevu na bok. Polako se podignite na prste najviše što možete. Zadržite tu poziciju tri sekunde, a zatim polako vratite na početak. To je jedno ponavljanje, napravite ih 10-15.

Rotacijsko veslanje

l

Uzmite bučice i podignite ih u ispred vas u visini ramena, dlanovi su okrenuti prema dolje. Zakoračite s desnom nogom ispred lijeve, savijte koljena, i lagano se nagnite naprijed. Povucite bučice k svom struku, rotirajući dlanove prema vašem tijelu. Polako se vratite na početak. To je jedno ponavljanje, napravite ih 10 - 15.

l

"T" savijanje

Podlaktice oslonite na naslon stolice, laktovi su okrenuti prema van, i zatim glavu oslonite na ruke. Podignite lijevu nogu iza vas do visine bokova, desno koljeno je malo savijeno. Polako savijte lijevo koljeno, približujući petu stražnjici. Polako se vratite u početnu poziciju. To je jedno ponavljanje, napravite ih 10 - 15, a zatim isto učinite s drugom nogom.

KVjetrenjača

Stanite sa stopalima raširenijim od širine kukova i držite par bučica ispred vas. Koljena su blago savijena, dlanovi okrenuti jedan prema drugom. Nagnite torzo naprijed, rotirajte se u desno i podignite desnu ruku prema stropu. Vratite se u početni položaj. Ponovite u lijevu stranu, napravite naizmjenično ukupno 20 ponavljanja

Izvor: zena.hr

raffaello007 @ 22:21 |Komentiraj | Komentari: 22 | Prikaži komentare
gooogle 1254
ludilo blog
Nema zapisa.
prer
Ako vas skripta automatski ne preusmjeri na novu adresu, kliknite ovdje.
Ako vas skripta automatski ne preusmjeri na novu adresu, kliknite ovdje.
pre
Nema zapisa.
ččč
Nema zapisa.
centar
adsenseuheaderu
Google Adsense1111
Anketa
Ocijenite kvalitetu mog bloga?

Linkovi
www.zdravlje-prehrana.com 
Anketa
Koju vrstu kruha najčešće konzumirate?

Index.hr
Nema zapisa.